Hogyan csináld a SEO-t otthonról

Sokan gondolnak úgy a keresőoptimalizálásra, hogy ezt ők is megtudják csinálni otthonról, építgetik a weboldalukat és idővel beérik a belefektetett munka. 

 

IGEN, tudsz adni te magad egy biztos alapot a keresőotpimalizálásnak, amit te magad, otthonról szorgalommal, akár egy kis írói vénával sikerülhet is. 

 

Mi kell ahhoz, hogy elkezd a keresőoptimalizálást otthonról?

 

  1. Az első lépés, hogy a weboldaladon az összes termékleírás és kategória leírásai megfelelően, SEO szempontból jól megírt szövegek szerepeljenek. Mit jelent ez? A szöveg hosszától függ a kulcsszó sűrűség, ha egy szöveg mondjuk 100 szó, és a kérdéses keresőkifejezés 3 alkalommal fordul benne elő, akkor a kulcszósűrűsége 3%. A szövegben elrejtett kulcsszavak - jelen esetben a kategória név vagy a termék név - érdemes, ha többször szerepel a szövegben. Az ideális kulcsszó sűrűség körülbelül 2%. Fontos, olyan minőségben szerepeljen a kulcsszó a szövegben, hogy ne rontsa a szöveg olvashatóságát és élvezetes maradjon az olvasó számára. A Google kereső a felhasználói élményt helyezi fókuszba, így az az oldal lesz sikeres, amelyik a legjobb választ adja a keresési kifejezésre plusz a keresőoptimalizálási technika alapja a SEO szempontból megfelelően megírt szöveg. A termékkategóriák tekintetében 2-3 mondat elegendő, a termékleírások esetében pedig 500szó minimum szükséges.

  2. Amikor elkészültek a termékek és a kategóriák szövegezése, hozzunk létre Blog menüpontot az oldalra, ahova minden héten legalább 1 tartalmat készítünk képpel és minimum 500 szavas szöveggel. Itt is fontos a kulcsszó sűrűség, körülbelül 2%. Jó tudni! Ha átlépjük a megengedett kulcsszó számot és halmozottan többször szerepel a szövegben az adott kulcsszó, a Google büntet érte és hátrébb sorolja a weboldalt a keresőben. A Google 5-6 hetente ellenőrzi a weboldalt és észleli a változásokat az oldalon. Blog cikkek esetében alakítsunk ki egy stratégiát, milyen napokon tesszük ki a tartalmat és milyen témában. A témaválasztás által szűkül, hogy az adott témában milyen kulcsszó lesz, amit többször szerepeltetni szeretnénk a szövegben. Tipp! Érdemes kulcsszó kutatást végezni az adott témában vagy beírni elkezdeni beírni a Google keresőben és megnézni, hogy a keresőóriás milyen lehetőségeket dob fel az adott témában, mire keresnek a legtöbben és azt a kulcsszót használni a cikkben. 

 

A fent felsorolt tartalom készítéssel és a rendszerességgel tudod otthonról is segíteni, saját erődből a keresőoptimalizálást. Azonban ez több évekig is eltarthat, hogy a szövegben megadott kulcsszóra megfelelő pozícióba kerülj a keresőben. Ahhoz, hogy szintet lépj és rövid időn belül megkeresés is legyen a keresőoptimalizálásból, szükség van a több év alatt kifejlesztett linkelési technikánkra, amit 50 szerver parkból és 150+ domainnel bonyolítunk le. Ennek a technikának köszönhetően 6 hónap alatt releváns pozícióba kerül a weboldalad a Google keresőben. Nem hiszed? Nézz körül a referenciáink között, ahol részletesen bemutatjuk a vállalkozást, a tapasztalatokat, a statisztikákat és a kulcsszót, amivel dolgoztunk és előre soroltuk a weboldalt a Google keresőben. Katt a linkre:https://www.seoseoseo.hu/galeriak/

 

Ha elköteleződtél és szeretnéd kérni a keresőoptimalizálást MOST! 

Keress minket bátran elérhetőségeinken:https://www.seoseoseo.hu/kapcsolat/