Hogyan szerezz új vásárlókat a webshopodhoz, weboldaladhoz?

Ezt a kérdést nem csak kezdő webáruház készítők teszik fel, hanem olyanok is, akik már rendelkeznek webshoppal vagy weboldallal szellemi termék értékesítés esetén. Az is lehet, hogy kevés a megrendelésük, vagy csökkent valami miatt és növelni szeretnék eddigi bevételeiket.

A hogyan szerezz vásárlókat kérdését kutatjuk ebben a cikkben így hát érdemes végig olvasni ha te is több potenciális ügyfelet szeretnél magadhoz vonzani. 

Az oldal látogatóinak bevonzása és növelése az elsődleges célunk, így nézzük meg hogyan szerezz új vásárlókat a következőkben felsorolt módszerek közül. Fontos, hogy a leghatékonyabb, ha a felsorolt eszközöket egyszerre alkalmazzuk az online jelenlétben, hogy minden platformon hatékonyan tudjon működni a weboldal vagy webshop.

 

Az egyik leggyakoribb hiba, ha webáruházak másolt termékleírásokat, tartalmat használnak fel. Ez időmegtakarítást jelent ugyan, viszont a Google jobban szereti, ha webáruházad egyedi termékleírásokat, szövegetek tartalmaz, az ilyen webshopokat részesíti előnyben.

A minőségi tartalomhoz nem csak ez tartozik hozzá, hanem egy egyéni blog is, mely jó hatással van a webáruház keresőoptimalizálására (SEO) is, és egyéni látogatókat is hozhat, akik érdeklődnek a téma iránt, és  a későbbiekben új vásárlókat szerezz neked. 

 

A keresőoptimalizálás lassabb marketing folyamat, a releváns eredmények időtartama függ a piaci versenytől, de hatékonysága megkérdőjelezhetetlen. A felhazsnálók a tapasztalatok alapján az organikus elérést részesítik előnyben, nem pedig a hirdetést.

A Google kereső az egyik legfontosabb platform az online ügyfélszerzésre, mivel mindenki globálisan használja. Hatékony keresőoptimalizálással releváns vásárlókra tehetünk szert.

 

Az egyik legfontosabb dolog, hogy a termékek, szolgáltatások, amiket árusítasz, megfelelően legyenek bemutatva, megfelelő mennyiségű és minőségű tartalommal ellátva. Ebbe beletartozik a részletes leírás, a magas felbontású, több szögből készült képek, esetlegesen videó a termékekről működés közben. A vásárlók szeretnek biztosak lenni abban, hogy azt kapják, amit megrendelnek.A termékek bemutatásába beletartozik egy „vélemények” fül kialakítása is, ahol korábbi vásárlók oszthatják meg tapasztalataikat, véleményüket a már megvásárolt termékről. Ez ösztönzi az új látogatókat arra, hogy vásároljanak a termékekből, mert tudják, hogy mire számíthatnak.

 

 

Az internetes keresőkből érkező látogatók mellett jó megoldás egy hírlevél lista használata. Aki szeretne, erre feliratkozhat, régi vásárlók, vagy akár csak látogatók, akikhez később jól irányzott ajánlatokkal eljuttathatod a terméked és vásárlásokat generálhatsz. A későbbiekben pedig a törzsvásárlók hűségét erősítheted, elkerülve , hogy a konkurenciánál vásátoljanak.

 

A Facebook  elterjedésének köszönhetően gyorsan, könnyen lehet sok emberhez eljuttatni webshopod. Érdemes mindegyik közösségi média oldalon (de legfőképpen Facebookon) profilt létrehoznod webáruházad számára, és folyamatos, aktív jelenléttel alátámasztani, hogy megbízható termékeidet vagy szolgáltatásodat érdemes megvásárolni. Itt tudsz új termékekről, akciókról hírt eljuttatni, hasznos információk által bizalmat ébreszteni a vásárlóban. 

 

Amennyiben olyan terméket árusítasz, ahol nagy a konkurencia érdemes beregisztrálni néhány árösszehasonlító oldalra. Ki tudod emelni az extra ajánlataidat (pl. ingyenes szállítás, akciók), és a vásárlók, akik rákeresnek, hogy melyik webshopban mennyibe kerül a termék, egyből eljuthatnak hozzád ezzel új potenciális vásárlót szerezve. Mindazonáltal az árösszehasonlító oldalakon véleményeket is hagyhatnak, vagy osztályozhatják az általad nyújtott szolgáltatásokat, így ha minőségi szolgáltatással áll vásárlóid rendelkezésére, akkor ezt mutatni fogja az ár összehasonlító oldalon kapott jó értékelés, mely  új vásárlóhoz vezethet.

 

Hiába árulsz jó termékeket, ha azokat bonyolult megrendelni. Törekedni kell arra, hogy a vásárlási folyamat egyszerű, jól követhető legyen. Nem mindenki szeret pl. regisztrációval vásárolni, érdemes a regisztráció nélküli vásárlás lehetőségét felajánlani. A termékek kosárba rakása egy kattintással történjen, a kosár jó látható legyen a webshop minden oldaláról, a fizetési folyamat egyszerűen menjen. A Google előnyben részesíti keresőoptimalizálás szempontjából a mobilbarát weboldalakat, erre fontos nagy hangsúlyt fektetni. Emellett az okostelefonok elterjedésének köszönhetően a vásárlások zöme mobilról érkezik, ezért fontos, hogy a webshopod mobilbarát legyen az új vásárlók szerzése érdekében.