Mire figyelj fotó készítésnél

Szerintem senkinek sem kell elmagyarázni, hogy mennyire fontosak a képek egy weboldalon, ezek az oldal építőelemei, melyekre legalább akkora figyelmet kell fordítani, mint az oldal szövegezésére. Képeket elsősorban azért használunk a weboldalon, hogy termékünket, szolgáltatásunkat bemutassuk, felkeltsük a látogató érdeklődését, információt közöljünk.

A megfelelő képekkel:

Hogyan is használjuk a képeket?

  1. Első és legfontosabb, hogy csak jó minőségű képeket használjunk. Rossz minőségű, homályos, pixeles kép láttán a vásárló el fogja hagyni az oldalt.
  2. A megfelelő képek kiválasztása is kulcsfontosságú. Mindenképpen figyeljünk arra, hogy az adott kép összhangban legyen a szöveggel, és az oldal designjával, valamint segítse a leírás megértését, és a döntés meghozatalát. Ne használjunk olyan képet, ami nem illik a tartalomba
  3. Ne vigyük túlzásba a képek használatát, inkább figyeljünk arra, hogy a kép a szöveg kiegészítése és nem fordítva. A sok kép elviszi a figyelmet a mondanivalóról, szorítkozzunk 1-2 képre egy oldalon belül.

 

Honnan szerezzünk be minőségi fotókat?

Több lehetőség közül választhatunk, megvásárolhatunk már meglévő fotókat, esetleg csináltathatunk személyre szabottan, vagy a legjobb, ha mi magunk is készítjük el őket.

Néhány ötlet saját fotóhoz: