Keresőoptimalizálás, azaz SEO

A Google kereső az egyik legfontosabb pillér az online ügyfélszerzésre, mivel mindenki globálisan használja. A mi keresőoptimalizálás módszerünk azonban nem a Google Adwords hirdetésekben merül ki, mivel a nagyon erős piaci szegmensekben nagyon drága hirdetési költségekkel lehet számolni, akár csekély eredményekért cserébe. Ezért több éves tapasztalatunkra alapozva kidolgoztunk egy kiválóan működő módszertant, ami az erősebb piacokon is eredményesen működik és a vállalkozás adott kulcsszavakra előrébb sorolódik a Google keresőben. A Keresőoptimalizálás végeredménye pedig, hogy havi fix elérhető költségért cserébe, a cég megjelenik adott keresési kifejezésekre az első oldalon a keresőben és új ügyfelekre tehet szert az online térből. Nincsenek plusz felmerülő havi rejtett költségek, hanem fix havidíj. Cserébe, a weboldal adott kullcsszavakra előre sorolódik a Google keresőben és releváns érdeklődők elé helyeződik az oldal.

KERESŐMARKETING VAGY KERESŐOPTIMALIZÁLÁS?

Ez a két fogalom sokszor összekeveredik az emberek fejében, ezért tisztázzuk mi is a különbség közöttük. Ennek a megértéséhez szükség van 3 marketing fogalom pontos ismeretére.

1. SEO (Search Engine Optimization) = keresőrendszerekre való optimalizálás
Ebben a cikkben idáig ezt tárgyaltuk meg. Egy SEO szakember legfőbb gyakorlati feladatai közé tartozik:
- a weboldal szövegeinek és képeinek optimalizálása a weboldal számára fontos kulcsszavakkal, 
- a weboldal linkelési rendszerének optimalizálása,
- a weboldal gyorsítótárazása,
- meta tag-műveletek (title és a description) elvégzése.
A SEO keresőoptimalizálásban az a jó, hogy nem pénzközpontú, mint a reklám. Minél többet szorgalmasan foglalkozunk vele annál hamarabb lesz meg a befektetett munkánknak az eredménye, mivel segítségével rengeteg látogatóra tehetünk szert.

2. SEA (Search Engine Advertising) = keresőreklámozás
A SEA esetében kizárólag reklámról beszélhetünk.
Amikor a Google keresőjébe beírunk valamit, akkor a szerves (nem fizetett) találatokon kívül megjelennek a fizetett találatok, azaz a reklámok is, melyek kis, zöld „HIRDETÉS” felirattal vannak ellátva. Ezek legtöbbször legfelül vagy jobb oldalt helyezkednek el.

3. SEM (Search Engine Marketing) = keresőmarketing
A SEM egy gyűjtőfogalom, mely magába foglalja a fent megnevezett SEO és a SEA gyakorlati módszerét.
A sikeres értékesítéshez nem elég csupán a SEO vagy csak a SEA alkalmazás az online marketingen belül, hanem ezt a két komplex folyamatot össze kell hangolnunk. Ezt a folyamatot nevezzük SEM-nek.
Ezáltal olyan minőségi felhasználókra tudnunk szert tenni, akik valóban érdeklődnek a termékeink vagy szolgáltatásaink iránt és a jövőben bevétel könyvelhetünk el a bevonzott vásárlói körből.
Szolgáltatásaink
Kérdése van?